Ecoegg Ltd je osnovan 2008. godine i lansiran je prvi proizvod, Ecoegg 2u1 eko-deterdžent i omekšivač, u Velikoj Britaniji 2010. godine putem vodećeg britanskog TV kanala za kupovinu QVC UK. Ekološki deterdžent je održivija zamjena za tradicionalni deterdžent za pranje veša i regenerator za tkanine. Razvili smo ga kako bismo pružili jedinstveno rješenje za pranje veša koje je nježno prema vašoj koži, zdravo prema okolišu i štedljivo prema vašem džepu. Prelaskom na ekološke deterdžente, procjenjujemo da bi korisnici svake godine mogli eliminisati do 40 plastičnih boca po domaćinstvu. (Na osnovu korisnika koji rade jedno pranje dnevno i koriste 18 plastičnih boca za pranje veša sa deterdžentom za rublje i regeneratorom za tkanine). U 2021. godini prodaja Ecoegg asortimana je pomogla da se zaustavi oko 15 miliona plastičnih boca za jednokratnu upotrebu od ulaska na deponiju. Proizvodi Ecoegg su sada dostupni u preko 50 zemalja širom svijeta i više od 2,5 miliona ekoloških deterdženata je prodato od lansiranja.

Ecoegg UK je ugljično neutralna kompanija jer smo nadoknadili ugljični otisak kompanije sadnjom drveća s Play It Green. Drveće koje sadimo svakog mjeseca uštedjet će 241 tonu CO2 svake godine. Ecoegg UK podržava WWF mjesečnom donacijom. U 2021. godini pomogli smo da uštedimo 15 miliona plastičnih boca deterdženta i regeneratora za tkanine od ulaska na deponiju. Naša ambalaža se reciklira gdje je to moguće-Koristimo karton odobren od FSC-a gdje je to moguće i boje na biljnoj bazi za štampanje. Cilj nam je da smanjimo našu ambalažu što je više moguće i uklonimo plastiku gdje god možemo. Naše kutije za eko-jaja za veš sada sadrže 56% manje kartona od prethodnih dizajna otvorene prednje strane pakovanja. Naša traka za pakovanje koja se koristi u skladištu sada je papir, a ne plastična. Naše kese kuglica za pranje sada sadrže 60% manje plastike. Uklonili smo plastičnu foliju sa naših bambusovih krpica.

Sve više vodimo računa o tome šta jedemo, šta pijemo, na koji način se odnosimo prema svom tijelu. Pokreće nas ideja o značaju fizičke aktivnosti, trudimo se provodimo više vremena u prirodi i svakim danom postajemo sve prisutniji kreirajuči  život u skladu sa okruženjem u kojem živimo.

Kao mame, često smo rastrzane na više strana, od obaveza koje imamo u kući, na poslu, a prije svega radeći na tome da svojoj djeci pružimo najbolje odrastanje. Obavljamo značajne uloge i često nam je pomoć potrebna kako bismo bile što bolje u svojim zadacima.

Zato nam je najvažnije da imamo dobre saveznike, a kao jedan od najboljih koji se može pronaći na našem tržištu je ECOEGG eko-deterdžent + omekšivač za veš i to spakovan u prelijepu ambalažu u obliku jajeta.

Ne samo da je riječ o potpuno novom i inovativnom proizvodu, već ova mala i simpatična roze, žuta ili plava eko-jaja, savršeno funkcionišu prilikom pranja veša i na nižim temperaturama, tako da ćete svom domaćinstvu pružiti ne samo dobro opran i prirodno mirisan veš, već i uštedu električne energije.

Uz ECOEGG eko-deterdžent možete da budete potpuno sigurni jer on u sebi sadrži i prirodni omekšivač u obliku crnog turmalnina, ima 0% toksičnih sastojaka, što znači da ne sadrži alegene, parabene, petrohemikalije, konzervanse niti bilo kakve druge sastojke koji mogu biti štetni po naše zdravlje. 

ECOEGG je klinički i dermatološki testiran, odobren od strane ALLERGY UK kao 100% hipoalergijski proizvod i mnoge mame ga vrlo rado upotrebljavaju kao prvi deterdžent za svoje bebe.

Ukoliko brinete o zaštiti životinja ili ste vegan, ovaj proizvod je i po mjeri vas, jer nije testiran na životinjama, a pošto funkcioniše po principu dopuna, smanjuje upotrebu jednokratne plastike.

Pored ECOEGG eko-deterdženta, postoje i ECOEGG Detox tablete koje će vašu mašinu temeljno očistiti od svih prljavština, nečistoća, buđi, kamenca itd., ECOEGG perive eko-krpice od bambusa koje imaju baš široku primjenu: savršene za brisanje nježne kože bebe, skidanje šminke, čišćenje domaćinstva i svih radnih površina, ekološka zamjena za tufere, vlažne maramice, trulekse, ubruse, krpe za ekrane, stakla itd., te ECOEGG eko-jaja za sušilicu koja vam skraćuju vrijeme sušenja za 28%, daju dodatni miris i veš se manje gužva.

Družite se sa nama na društvenim mrežama i budite naša podrška na putu ka zelenijim navikama

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku.
© Copyright 2022 - Identitet021- All Rights Reserved
envelopephone-handsetmap-markermenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram